perjantai 10. heinäkuuta 2015

Hyvä Paha Verkostomarkkinointi.

Nyt sohasen ehkä murkkupesään, mutta jotenki tuntuu että täytyy saada kirjottaa tästä asiasta vähän..

Verkostomarkkinointi herättää tosi paljon mielipiteitä. Mullakin on ollut mielipiteeni siihen liittyen ja varmaan juurikin aika samankaltaiset fiilikset kun suurimmalla osalla on. No, asia vähän muuttui sillon kun tutustuin Fitskuihin ja totesin, että hemmetti, mä oikeesti voin paremmin kun käytän näitä. Mua ei sillon kiinnostanut oikeesti YHTÄÄN, että mitä ne sisältää. Enkä olisi varmaan ymmärtänyt puoliakaan, vaikka joku olisi sitä faktaa mulle avannut. Itse oon aikalailla sellanen fiilispohjalta menijä, niinkuin näidenkin suhteen. Mun olo parani, se  riitti mulle.

Mutta sitten, kun ihmiset alkoi kyselemään noista ja halusi itsekin kokeilla, niin mun oli pakko vähän siirtyä pois mukavuusalueeltani.. Eli tutustua näihin tuotteisiin tarkemmin. Ja nyt on tilanne että tiedän jo aika paljon, mutta opin joka päivä lisää. Mua on alkanut enemmän ja enemmän kiinnostaa nää tuotteet, koska tosissaan teen tätä työkseni. Tai oikeastaan tätäkin. Fitskut tuo mulle osan toimeentulostani ja aika paljon muutakin mukavaa sekä hyödyllistä. Kuolutuksia, matkoja, auton... En mä sitä häpeä kertoa tai  kiertele ja kaartele sen asian kanssa. Nää tuotteet tukee tosi hyvin sitä, mitä mä teen muutenkin työkseni joten näiden käyttäminen ja suosittelu sopii kuin nenä peppuun mun yrittäjyyden kanssa.

Olen ollut aikoinaan mukana toisessakin verkostomarkkinointijutussa. Sitä ei varmaan moni teistä tiedä? Jep, ette tiedä sitä siksi, koska en voinut seistä niiden tuotteiden takana joten en lähtenyt niitä suosittelemaan. Itse en huomannut niitä käyttäessäni mitään kummallista,  eikä kukaan kysynyt että "mitä sulle on tapahtunut"- niin kuin nyt ihmiset kyselee. Mä en saanut itse niistä mitään oikeastaan mitää, enkä kokenut että ne muutti mun elämää juurikaan. Ihan ok tuotteet varmaan, mutta ei mun juttu. Siksipä se juttu kuivuikin kasaan..

Tästä tullaan siihen, että jos en seiso asian takana, en suosittele sitä. En mä suosittele kenellekään kampaajaa, johon en ole tyytyväinen- Enkä suosittele ostamaan sitä ja sitä hikinauhaa, jos en siitä tykkää. Ihan sama saisinko siitä rahaa vaiko en, mutta en mä kuraa lähtisi kenellekään suosittelemaan. Hyviä juttuja suosittelen, ja onhan se kiva jos siitä saa provisiota. Oikeastaan mun mielestä kaikeessa voitaisiin toimia siihen tyyliin. Jos sä käyt hyvällä kampaajalla ja oot tosi tyytyväinen, kerrot siitä eteenpäin niin sehän on mainosta kampaajalle. Sä siis toimit vähän niinkuin sen kampaajan edustajana. Nykypäivänä asia menee enemmänkin silleen, että jos et oo tyytyväinen johonkin niin koko Suomi saa siitä kyllä kuulla. Mitä jos kaikki jakaisikin vaan niitä hyviä kokemuksia enemmän ja enemmän. No joo, vähä aiheen ulkopuolelta toi. Pointtina kuitenkin, että ei kukaan halua kuraa suositella, saa siitä rahaa tai ei. Tai ainakin toivon niin ja uskon että ei kukaan uskottavasti voi kuraa suositella eteenpäin.

No, alkuun mä sitten toki hehkutin läheisilleni tuotteista ja halusin antaa kaikille sen mahdollisuuden mitä mä sain. Mä ekaa kertaa elämässäni nukuin hyvin. Illasta aamuun. Heräämättä. Nukahdin heti kun menin sänkyyn. En pyörinyt unettomana lakanoiden välissä tuskissani miettien maailman menoa. Sain vatsan toimimaan. Turvotuksen pois. Ja ekaa kertaa elämässäni pidin poissa ne menetetyt kilot. Tein joo ennen fitskuja kovan työn laihduttaessani ne 30 kiloa pois. Mutta isoin työ on pysyä niissä saavutetuissa kiloissa. Pitää ne saavutetut tulokset. Toki oli elämäntavatkin muuttunut aika lailla ja en väitä että ilman Fitskuja ne kilot olis mulla nyt taas kerättynä. Siltikin uskon, että kun saa kaikki tarvitsemat ravintoaineet niin keho ei huuda enää sokeria tai muuta shittiä aamusta iltaan. Kun on ravintoaineet tasapainossa ja suolisto kunnossa, niin ihan hemmetin varmasti sillä on tekemistä sun kokonaisvaltaisen hyvänolon ja tasapainon kanssa. Nää mulle tapahtuneet jutut on todella merkityksellisiä mulle, mietin melkein päivittäin missä olisin nyt ja miten väsynyt olisin nyt, jos mulla ei olisi näitä tuotteita ruokavalion tukena.

Mä uskon ihan vilpittömästi, että käyttäisin Fitskuja edelleen, vaikka en saisi kuukausittaisia provisioita näiden suosittelusta. Uskon myös vilpittömästi, että suosittelisin niitä silti eteenpäin. Ihan samoin kuin suosittelen vaikkapa sitä hyvää hikinauhaa. En ehkä näin "näkyvästi" kuin nyt teen, koska sillon mun aikaani veisi enemmän se, että hankin jotakin muuta kautta leipää pöytään. Mun aika menisi nyt luultavasti siihen, että markkinoisin enemmän firmaani, tekisin paljon työtä että saisin PT asiakkaita ja valmentaisin niitä. Kuitenkin uskon, että ihan samalla tavalla kertoisin niille näistä tuotteista ja kehottaisin kokeilemaan. En usko että olisin kauheasti ottanut Fitskuihin liityen faktoista selvää, koska mulla ei olisi aikaa siihen. Eli asiakas saisi vaan luottaa mun sanaan, että mulla nää toimii. Tai olla luottamatta. Ihan niinkuin nytkin.

Mutta yksi olennainen ero siinä tilanteessa olisi, verrattuna tähän tilanteeseen. Mulla ei luultavasti olisi tietotaitoa kertoa tuotteista sen enempää. Mulla ei olisi tietotaitoa kertoa, miksi sun vatsa saattaakin mennä hiukan ummelle alkuun. (koska saat paljon hyviä kuituja suolistoon ja luultavasti juot liian vähän vettä) Tai miksi sulle tulee muutama näppy naamaan. (koska kuonat poistuu).. Ja kun asiakas saisi tollaisia kokemuksia, se luultavasti lopettaisi tuotteet. Tässä tullaan verkostomarkkinoinnin etuihin.. Kun sä ostat jonkun verkostomarkkinoijan kautta tuotteen. Sä saat ihan varmasti hyvän perehdytyksen tuotteeseen, tai ainakin meidän tiimin kautta ostaessa. Sulla on aina joku jolta kysyä, mistä tämä ja tämä johtuu. Sä saat kaikkiin sun kysymyksiin tai pohdintoihin vastauksen. Sulle selvitetään tarvittaessa asiat mitkä sua tuotteeseen liittyen kiinnostaa. Jos sä ostat kaupasta tai apteekista jonkun tuotteen, niin onko sulla samat edut? Tietääkö se kaupan täti oikeesti siitä sun ostamasta tuotteesta kaiken, tai onko sillä paikkaa mistä kysyä...? Onko sillä aikaa/mahdollisuutta/kiinnostusta vastata ja ottaa selvää jostain yhdestä tuotteesta kaikki mahdollinen? Onko sun kysymykset sille tärkeitä? Kiinnostaako sitä oikeasti selvittää, miksi tässä ja tässä tuotteessa mainitaa ensimmäisen hedelmäsokeri? Tai miksi tähän tuotteeseen on lisätty tuo ja tämä aine? Mikä on ton ja ton ainesosan tarkoitus?

Voin kertoa, että mulla ainakin on. Mulla on aikaa ja halua selvittää sulle kaikki Fitskuihin liittyvä.

Verkostomarkkinointi sanana yhdistetään tosi usein pyramidihuijaukseen. Mäkin yhdistin. Ja mun mies. Ja hyvin moni muukin. Mutta kun sä otat ne laput silmiltä, avaat sun mielen ja otat avoimena vastaan jotain uutta tietoa mitä sulla ei ehkä ole, niin saatat yllättyä. Me kuvitellaan aina, että tiedetään kaikesta kaikki. Me ollaan luotu asioille oma mielikuva ja sitä on tosi vaikea alkaa muuttamaan. Mutta joskus se kannattaa, kannattaa avata se mieli ja ottaa uusia asioita vastaan avoimesti. Niin mäkin tein, tulin ulos kuplastani ja heitin ne omat mielikuvat pyramidihuijauksesta roskiin. Tosiasiassa en oikeesti osannu edes ihan selittää miksi mä olin niin ennakkoluuloinen verkostomarkkinointia kohtaan ja mitä mä ajattelin kun kuulin pyramidihuijaus sanan. En oikeasti osannut ehkä edes selittää, mikä mun mielestä oli pyramidihuijaus. Mulla oli vaan mielikuva, että pyramidihuijaus ja verkostomarkkinointi on kuraa.

En tiedä, oliko tässä nyt mitään uutta tai mitään fiksua punaista lankaa. Mutta sainpahan taas kirjoitettua jotain ja vähän selvitettyä teille, miksi mä olen tässä ja teen tätä. Koska mä haluan antaa kaikille mahdollisuuden voida hyvin. Ja näillä tuotteilla, tällä ammattitaidolla mitä meidän tiimillä on  ja toki näistä saaduilla provisioilla se on mulle mahdollista.

<3 Kata


PS. Missään muussa työssä mä en ole saanut näin paljon hyvää palautetta, kannustusta ja motivointia kun tässä työssä. Nyt tuntuu, että mua oikeasti arvostetaan ja ei tartte miettiä mitä se pomo tai esimies sanoo mistäkin. 

11 kommenttia:

 1. Hei! Ajattelin kysyä kun purkin takakannessahan lukee mitä purkki sisältää, suomeksi ja ruotsiksi. Suomeksi siinä lukee hedelmäsokeri, joka on yhtä kuin fruktoosi. Sitten taas ruotsiksi lukee samassa kohtaa glukos, eli glukoosi, eli rypälesokeri. Mikä ero näissä on? Ja miksi purkissa lukee eri sisällöt eri kielillä?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Missähän purkissa niin lukee? Voin selvitellä asiaa heti sitten kun tiedän missä noin lukee :)

   Poista
  2. Activize purkissa lukee näin.

   Poista
  3. Mun purkissa lukee kyllä suomeksikin rypälesokeri. Voisitko ottaa kuvan sun purkista niin lähetän sen eteenpäin ja selvitän asiaa :)

   Poista
  4. Juu, miten teen sen? Eli siinä pitäisi siis sitten toisin sanoen varmasti olla rypälesokeri eikä hedelmä?

   Poista
  5. Laita mulle sähköpostia, kata@iSmile.fi :)

   Poista
 2. Katsoin Fitline tuoteselosteita. Löytyi E950 asesulfaami K , joka on keinotekoinen makeutusaine JOTA ON SYYTÄ VÄLTTÄÄ! SAMAA PASKAA KUIN ASPARTAAMI. Löysin tällaisen kommentin. Pitääkö tämä paikkansa? Kiitollinen vastauksesta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Suomessa optimaalisetissä ei moista ole. Suomessa optimaalisetin makeutus on stevia kasvista uutettu stevia, eli ei sekään synteettinen. Joissakin muissa tuotteissa saattaa olla asesulfaamia, koska Saksassa se on vielä yleinen makeutusaine ja Suomeen ei VIELÄ tehdä erikseen meidän toiveisiin sopivia tuotteita ihan jokaisesta tuotteesta. :)

   Poista
 3. Monet on mulle noita tuotteita kehunut ja mahavaivaisena ottaisin minkä tahansa avun vastaan. Mutta. Turussa oli liike, ei ole enää. Ja siellä jostain syystä oli paljon kalliimmat hinnat kun verkoston kautta tilaamalla. En tykkää. Olisin halunnut ostaa kokeiluunnvain kerran. Nyt syön sitten lifen tuotteita, maitohappobakteereita jne.

  VastaaPoista
 4. Ja oikeastaan voinkin jatkaa. Mitä suosittelet imettäville äidille, jolla on sekä itsellään, että vauvalla isoja vatsavaivoja. Maitohappobakteereita tässä vedetään ja tiukalla ruokavaliodieetillä. Plussaa olis tietenkin se, että olis helppo napata suuhun. Maitotuotteet ja gluteeniton nyt pannassa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Laita Iiris mulle sähköpostia kata@iSmile.fi niin jutellaan ja pohditaan ratkaisua sinulle <3

   Poista

Kiitos kun jaksoit kommentoida (: