perjantai 19. syyskuuta 2014

Nyt se on ohi.

Eka viikko DONE! Koko viikon mä vaan odotin, että voi kun tämä viikko olisi ohi ja saisi taas kasviksia ym ym. Tänään mä saisin, mutta en haluakaan. Tai ei ole tarvetta. Jatkan siis vielä tämän päivän valkoista päivää. Aamulla kuitenkin otin väliaika kuvat, mitat ja painon. MOTIVOI!! Paino viikossa -3,7kg ja senttejäkin ihan kivasti lähtenyt. Kaikki kesäpöhö poissa siis ja vain viikossa. Ei huono, vai mitä? Olo on hyvä, ei ole nälkä todellakaan. Ei kai kun ruokaa on niin paljon että en aina edes jaksa kaikkea syödä. Ja muutenkin, eilinen jäätävä hedari on poissa ja katsoin eilen Koko suomi leipoo ohjelmaa eikä edes tullut herkkukiukkua. Nyt salaa haaveilen että saan 3kg vielä pois seuraavien kolmen viikon aikana. Jos ei onnistu niin ainakin jos jouluun mennessä saisin, sen pitäisi jo onnistuakin.


Mutta mikä ihaninta, tämän päivän jälkeen on taas lupa urheilla, jihuu! Eilen kävin jättärillä ja lammaslammella. Ihan rauhassa kävelin ylös ja alas vaikka niin olisi tehnyt mieli vetää kunnon hiki pintaan niin en uskaltanut ottaa riskiä että olo olisi mennyt huonoksi. Lammen ympäri kävelin vielä parit kerrat ja ai että oli ihanaa. Nämä syksyn kelit, laskeva aurinko ja lämmin ilma toi hymyn huulille väkisinkin. Tajusin että se liikkumattomuuskin voi olla osa syy tämän viikon kiukkuiseen oloon. Normaalisti liikun sentään aika paljon enemmän ja nyt kuluneen viikon aikana en ole liikkunut pienen pieni kävelyjä lukuunottamatta ollenkaan. Liikunta piristää. Piste.


Tässä kirjotellessani mietin, että miksi mä liikun ja mikä on se mikä motivoi liikkumaan? Se on just toi hyvä olo. Ei ole mitään parempaa kuin omien rajojen ylittäminen. Tai kunnon hiki. Punaset posket ja se hymy mitä ei voi pidätellä hyvän treenin jälkeen. Ennemmin kysyisin siis miksi mä en liikkuisi? En keksi mitään syytä. Paitsi tämän viikon ruokavalio, jota halusin noudattaa kunnolla. Olen enemmän kuin onnellinen että me ollaan miehen kanssa molemmat löydetty liikunnan ilo. Olen enemmän kuin ylpeä Jarin motivaatiosta ja siitä kuin hemmetin hyvä se on pelaamaan squashia. Viikonloppuna, tai siis huomenna, sillä on taas kisat ja mua harmittaa törkeän paljon kun en pääse mukaan. Rasmulle jo sain järkättyä hoitajan(t), mutta eilen illalla muistin että totta tosiaan, meillä on myös kaksi koiraa jotka ei ehkä pärjää aamusta iltaan keskenään kotona. Eli minä jään siis kotiin ja pidän peukkuja täällä että Jarilla menee kisat hyvin. Ja nehän menee.
Koska se on niin hyvä.

Mutta sitten asiaan jota mietin myös--Miksi sä et liiku? Miksi niin harmittavan moni ei liiku? Tähänkin varmaan on monia syitä. Mutta aika helppo mun on vastata tähän, koska ennen mäkin olin se yksi niistä jotka ei liiku. Koska en jaksa. Koska ei ole aikaa. Koska pitää tehdä ruokaa. Koska sataa. Koska telkkarista tulee hyvä ohjelma. Koska telkkarista tulee huono ohjelma. Koska on kuuma. Koska kenkä hankaa. Koska siitä tulee hiki. Koska en kuitenkaan jaksa mennä tarpeeksi lujaa. Koska jalkaan sattuu. Koska pää on kipeä. Koska just ne hyvät housut on pesussa. Kyllähän näitä syitä löytyy. Näin kun noita lukee niin tuntuu tosi tyhmältä jättää liikkuminen jonkun noiden takia. Eikö? Koska lähes joka kerta sen liikkumisen jälkeen on paljon parempi olo kuin ennen sitä. Ja jos ei ole, niin liiku uudestaan ja uudestaan niin kauan että huomaat että sen jälkeen on oikeasti hyvä olo. Ihan varmana siihen jää koukkuun kun vaan haluaa tarpeeksi. Haluaa olla terve, voida hyvin ja saada hymy huulille. Kuinka monesti sua hymyilyttää sen jälkeen kun päätät jäädä sohvalle? Entä kuinka usein sua hymyilyttää sen jälkeen kun päätit lähteä liikkumaan? Veikkaan että tämä toinen vaihtoehto tuo hymyn huulille suuremmalla todennäköisyydellä kuin ensimmäinen. Voin toki olla väärässäkin, ei kaikki ehkä vaan halua tai tykkää liikkua. Ei kaikki ehkä saa sitä energiaa liikkumisesta. Eikä se väärin ole. Tärkeintä olisi kuitenkin, että ihan jokaisella meillä olisi joku asia mistä tulee hyvä fiilis. Oli se sitten käsityöt, piirtäminen, kirjottaminen, urheileminen tai vaikka se leffojen katselu. Kunhan on joku asia mistä tulet onnelliseksi ja mistä saat energiaa ja hyvää oloa. Ollaan siis onnellisia. Keinolla millä hyvänsä. Tehdään asioita joista tulee hyvä olo. Tehdään joka päivä edes joku asia mistä voidaan olla tyytyväisiä. Huomenna saattaa olla liian myöhäistä.


6 kommenttia:

 1. Oon kans ite miettinyt, että miten mä olen voinut elää ilman säännöllistä liikuntaa? Nuorempana liikuin, mutta sitten se jossain vaiheessa jäi. Sit liikuin satunnaisesti, mutta saattoi olla kuukausien taukojakin. Nykyään tekee tiukkaa jos ei pääse vähintään 3 kertaa viikossa lenkille. Ainoa syy miksi treenit jää kokonaan on jos en ole terve, muuten yritän kyllä kiireessäkin ehtiä edes jotain. Ja jos ei onnistu ni olen kyllä tosi huonolla tuulella :(

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo mä en kyllä aikaisemmin oo liikkunut juuri mitenkään..sillon tällön kausia et liikuin, mutta aika epäsäännöllistä ollu aina.

   Poista
  2. Onneks koskaan ei oo liian myöhäistä tehdä muutosta :)

   Poista
 2. Sait kirjoituksellasi miettimään omaa "taivalta". Miten vielä kaksi vuotta sitten olin "sohvaperuna"ja synkistelin vain kotona. Kyllä elämä on nyt paljon kivempaa, miten hyvä fiilis liikunnasta/treenaamisesta voikaan tulla. Nyt miettii miten ennen on voinut elääkkään eri tavalla:-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä, kun vain saisi kaikki tajuamaan sen miten paljon hyvää liikunnalla saa. Vaikka sitten ihan pienelläkin kävelylenkillä kävisi ni olisi jo parempi kuin ei mitään (:

   Poista

Kiitos kun jaksoit kommentoida (: