perjantai 4. heinäkuuta 2014

Onko se oikeesti minä?

Noin vuosi sitten mä kirjotin facebookkiin omalle sivulleni tälläsen statuksen:

"Kata Halonen
11.elokuuta 2013 lähellä paikkaa Pähkinärinne

Nyt mä teen tästä julkista. Lupaan olla 5.7.2014 siinä kunnossa että "ennenjälkeen-kuvassa" on oikeesti jotain mistä olla ylpee.

Kill me!!"
 
No huomenna mulla on ehkä vähän muuta tekemistä kuin miettiä omia kilojani, joten otin varaslähdön ja läväytin melkosen "ennenjälkeen-kuvan" face sivuilleni.
 
Aikamoista kommenttia sinne satelee. Hyviä kommentteja. Mielettömiä kommentteja. Sanattomaksi vetäviä kommentteja. Itse kun katson noita kuvia niin kieltämättä mietin itsekin, että olenko siinä tosiaan minä. Kummankin kuvan kohdalla mietin että olenko se muka minä. Toisessa kuvassa olen niin oksettavan läski, että en haluais myöntää olevani siinä. Mutta jep, that's me. Sitten taas toisessa kuvassa on joku ihan hoikan näkönen tyttö. Ehkä vähä urheilullisenkin näkönen. Tai no kieltämättä ne vaatteet tekee osansa siinä kohti..Mutta silti, sitäkin kuvaa katsoessa täytyy miettiä että oonko se tosiaan minä. Kaiken järjen mukaan olen. Kyllä. Jotenki mä olen itsekin vähän sanaton. En mä koe itseäni vielä laihaksi. Laihemmaksi kyllä, mutta en laihaksi. Ja ei, tää ei tarkota ettenkö olisi tyytyväinen ja ylpeä. Mä olen. Ihan tosissani olen, mutta ongelma on ehkä siinä, että en ihan tajua itsekään että oon tosiaan saanut karistettua ne kammottavat 40 voipakettia ympäriltäni. HYI.
 
 
Samalla on myös sellanen olo, että en mä oo ansainnu noita onnitteluja ja "ihailuja". On sellanen olo, että en mä nyt mitään niin ihmeellistä ole tehnyt. Toiset laihduttaa hetkessä kilonsa pois. Mulla siihen meni kaks vuotta. Toiset on laihdutuksen jälkeen oikeesti laihoja ja lihaksikkaita. Mulla on edelleen löllö maha. Mä olen repsunut. Olen laihtunut ja taas lihonnut. Oon syöny karkkia, keksiä, pitsaa, jätskiä. Ei kai sellasta voi ihailla? Vai voiko? No voi hitto sentään. Miksi mä en sais nyt olla tyytyväinen ja ylpeä itsestäni. Mä tein sen omalla tyylilläni, hitaasti mutta varmasti. Ainaki mä tein sen. Mä heivasin ne kilot irti itsestäni kun niin päätin. On joo ollut ja tulee olemaankin vaikeita hetkiä ja helppoja hetkiä, mutta tein sen jokatapauksessa.
 
Mitä sitten nyt? Jatkuuko sama meno edelleen? Ehkä joo, ehkä ei... Ajatuksissa on edelleen että täytyy laihtua. Saada tää maha pois. Mutta antaisinko mä itselleni vihdoin vähän vapaammat kädet? Antaisinko itseni olla tyytyväinen näin? Opettelisinko hyväksymään tämän minän ja lopettaisinko sen jatkuvan laihdutalaihdutalaihduta-ajatuksen? Alkaisinko elämään mun nykyisen minän kanssa tyytyväisenä? Unohtaisinko edes hetkeksi kaikki hemmetin tavoitteet ja olisin hetken ihan vaan minä. Näin. Tälläsenä. Opettelisinko hyväksymään sen että mä olen hyvä näinkin? Että mä kelpaan tälläsenäkin, vaikka bmi edelleen näyttää lievää ylipainoa? Hyväksynkö ajatuksen että oon lievästi ylipainoinen? Opettelenko mä sanomaan "no oon kai mä vähän":n sijasta "kiitos, niin olen", kun joku sanoo että vau ootpa sinä laihtunut.  En tiedä. En todellakaan tiedä..Niiden ajatuksien parissa ehkä jatkuu tämä blogi myöhemmin, mutta nyt mun on aika sanoa adjöö ja nauttia tästä ihanasta jännittävästä kutinasta mahanpohjassa. Huomenna on NE häät. Huomenna mä saan olla kaaso ihanalle Johannalle. Huomenna mä en mieti laihdutusta. Huomenna mä olen mä. <3
 
 
 


16 kommenttia:

 1. Näin facebookissa tämän statuksen kun muutamat kaverit olivat kommentoineet! Aivan huikea muutos!! Todella saat olla itsestäsi ylpeä. Mitä sitten vaikka siihen meni aikaa? Kun laihdutukseen menee aikaa, niin kilot pysyvät paremmalla todennäköisyydellä poissa! :) Ei ihmedietit ikinä toimi! Ja BMI ei kerro mitään, jos on lihaksikas niin BMI on varmasti ainakin lievän ylipainon puolella. Mutta, ihan mahtavaa, nauti onnistumisesta, sen olet ansainnut :) T: Sara

  VastaaPoista
 2. Juuri tämä on sinun paras voimavarasi PT:nä, ja mielestäni sinun tulisi käyttää "Ennen-jälkeen" kuvia markkinoinnissasi. Nämä kuvat osoittavat, että sinä tiedät miten laihtuminen tapahtuu, ja ymmärrät myös laihduttamisen pahimmat sudenkuopat, kuten repsahdukset ja niitä seuraavat itsesoimaukset. Voisit olla korvaamaton jeesi monelle laihtumista haluavalle ihmiselle! Terveisin Jarkko (Jarin kurssikaveri)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei kiitti Jarkko! Kyllähän se ehkä joo houkuttelee tiettyä asiakaskuntaa kun mulla on omaa kokemusta ja tiedän kuin hiton vaikeeta on laihduttaa pysyvästi :P

   Poista
 3. Vau mikä muutos! Sain sun tekstistä älyttömästi motivaatiota:) iso kiitos! Susta tulee loistava pt koska olet itse kokenut tuon! -laura-

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihanaa kiiiitos Laura. Jos mä pystyn niin kuka tahansa pystyy <3

   Poista
 4. Todella mahtava muutos ja sain ihan hirveesti motivaatioo itsekkin.. aloitin maanantaina elämäntaparemontin ja kyllä koettelee ja kovasti! semmonen mässäilijä olen ollut jo monta vuotta että vaikea saada karistettua vanhat tavat pois! Koskaan en ole ennen onnistunu, mutta nyt olen päättänyt onnistua :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo ei tää koskaan kyllä varmaa kauheen helpoks mene, mutta kyllä kun vaan tavoite mielessä katsoo eteenpäin ja miettii onko se mättäminen kaiken sen pahanolon arvoista niin selvii taas yhden mättöhetken yli (:

   Poista
 5. Tuollaisesta ennenjälkeen-kuvasta voi olla ylpeä! :)
  Sille on ihan sama missä ajassa kiloja karistaa. Oli aika tai keino mikä tahansa, niin kilot tulee takaisin, jos pää ei ole ehtinyt mukaan muutokseen. Sulla näköjään on pää mukana, kun asioita pohdiskelet.

  Mullahan lähti se 20kg 6kk aikana ja nyt on tässä samassa painossa vietellyt vuoden verran. Vasta nyt on tullut sellaista kipinää, että kroppaa haluaa tästä eteenpäin kehittää. Samojen kysymysten äärellä olen ollut, jotenkin se kropan kehittyminen tuntuu vaikeammalta seurata kuin sellainen "saanko 1kg" pois.

  Mutta eikö ole helpotus, kun nyt tietää miten sen tekee?? :) Näytät upealta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aina yhtä Ihana sinä <3
   Nyt ollut vähän tälläistä taantumaa, mutta eiköhän kohta olla taas nousussa ja lähtee kehittyminen nousuun (:

   Poista
 6. Vau. Ihan mahtavaa. Onnea ihan järjettömän upeesta suorituksesta. :) Mä sain tästä taas vähän motivaatiota jatkaa mun ikuisuusprojektia... 15-20kg vähintään pitäs saada pois, ja aina kun saan tiputettua osan, nii aina ne tulee takasin.. Mutta kiitos sun upean tarinan, ehkä minäkin vielä onnistun.

  Mutta onnea vielä sulle <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihanaa kiitos, kiva että joku saa itselleen motivaatiota. Samalla tavalla mä sain motivaatiota aikoinaan muiden blogeista ja kokemuksista..Jos kerran toiki ni kyl mäki.... ;)

   Poista
 7. Olet ihana! Terveisin myös entinen läski.

  VastaaPoista

Kiitos kun jaksoit kommentoida (: